hits

lossus

#Metoo

 • Publisert: 30.11.2017, 18:41
 • Kategori: tabu
 • Jeg har lenge observert #metoo kampanjen litt på avstand, hvor min eneste deltagelse har vært å lese flere artikler om andres opplevelser. Dette er ett sårt tema, som burde bli tatt på alvor. Så derfor velger jeg nå å dele. 

  Jeg har to opplevelser hvor jeg blitt seksuelt trakassert, på ganske alvorlige måter. Nå snakker jeg ikke om det å ha blitt tatt på rompa på byen, det er ille det også, men jeg ville ikke ha dedikert et blogginnlegg til det. Første gangen skjedde på en fest, hvor jeg ikke var veldig erfaren med å drikke mye alkohol, og endte opp for full. Jeg hadde sunket ned på golvet på badet, og ble tatt med på vertens soverom hvor jeg fikk sovet av meg rusen...Etter en stund kunne jeg registrere at noen var i rommet, etterfulgt av en mann som lå over meg og prøvde så å kysse meg. Jeg husker veldig lite, men husker såpass at han ga seg til slutt, og satt så på kanten av senga. Jeg er ganske sikker på hvem det var, men vil ikke si hvem, fordi jeg har fortalt det til de som trenger å vite det. 

  Andre gangen var det også på en fest, spesifikt på min egen fest. Det var utrolig mange mennesker, hvor alle var ganske fulle. På denne tiden var jeg vandt til å drikke, men drakk akkurat for mye likevel. Så to venner på festen va så snill at de tok meg inn på rommet mitt og la meg i sengen. Jeg husker at alt snurret, og jeg klarte ikke å sove skikkelig. Jeg var så vidt bevist da en fra festen kom inn, og begynte å hjelpe meg. Han hentet meg vann, fikk meg til å drikke, og hentet til og med telefonen min fra stua. Det sluttet dessverre å være så hyggelig når han begynte å tafse meg opp unner skjørtet, og begynte å kysse meg. Jeg var ganske full, og lo bare i sengen uten å kysse tilbake, og ble ganske redd for hva som kunne skje. Det er jo dette som alle advarer mot, det  bli for full på fest slik at noen klarer å utnytte deg. Så jeg bet meg fast i underleppa hans å hardt jeg klarte, slik at han frøs med hendene over seg. Han ba meg om å slippe, noe jeg ikke gjorde. Jeg kjente at han hadde vondt, så jeg sa "Fuck off!" før jeg slapp. Han røyste seg så og kommenterte "crazyy" før han gikk ut av rommet. 

  Jeg vet nøyaktig hvem han var, og de jeg bodde med fikk vite om det neste dag. Jeg kjente han ikke, for han var venn av en venn. Når jeg tenker tilbake, så er jeg glad for at jeg var bevist nokk til å forsvare meg selv. For vi vet alle hva som kunne ha skjedd om jeg ikke var det. For en mann som begynner å kline med en jente som er for full til å drikke vann selv, vil henne ikke noe godt. 

  Etter slike opplevelser har jeg blitt mer kynisk, jeg stoler mindre på menn. Selv om jeg vet at "ikke alle menn" er slikt. Dessverre hjelper det ikke, for jeg blir likevel nervøs og usikker. Jeg var "heldig", for jeg ble ikke voldtatt, men jeg kjenner mange som ikke var like "heldig" som klarte å forvare seg selv. Det er derfor vi må være der for værandre, og tro på værandres histories, og ikke blir lei når en av oss ber om støtte. For det er ille nok at dette har skjedd, men det er hakke verre å ikke bli trodd. 

  #Metoo

 • Publisert: 30.11.2017, 18:41
 • Kategori: tabu
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar